Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers in Tokio: “Lessen geleerd en beter gewapend voor volgend jaar”
Jelle Geens en Marten Van Riel met bondscoach Nick Baelus voor de start in Tokio (foto: ITU/Ben Lumley)
Nieuws

Belgian Hammers in Tokio: “Lessen geleerd en beter gewapend voor volgend jaar”

Zondagnacht komen de Belgian Hammers in actie tijdens het laatste test-event van de triatlon vierdaagse in Tokio. De Belgische triatleten verbeten ondertussen de teleurstelling na de individuele triatlons, waarin Claire Michel 31ste werd en waarin Jelle Geens inzakte in het lopen en Marten Van Riel ten val kwam. “Maar de sfeer is nog altijd top. Met de lessen die we hier hebben geleerd, zijn we beter gewapend voor volgend jaar,” zegt topsport directeur Reinout Van Schuylenbergh.

“Sfeer is nog altijd top”

Wij polsten bij topsport directeur Reinout Van Schuylenbergh naar de motivatie van onze Belgische triatleten voor de Mixed Team Relay, na de tegenslagen in de individuele races. “De sfeer is nog altijd top hoor, “vertelt Reinout. We zijn hier vooral om te leren en hebben alles kunnen testen wat we wilden. Met de lessen die we hier geleerd hebben zijn we beter gewapend voor volgend jaar. Dus voor ons is het geslaagd.”

Marten Van Riel met de gevolgen van zijn val in Tokio duidelijk zichtbaar (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Warme temperaturen voorspeld

Dan rest er nog 1 opdracht: zondagochtend om 8 uur plaatselijke tijd (bij ons is het dan 1 uur ’s nachts) knallen in de Mixed Team Relay, de gemengde aflossingswedstrijd die volgend jaar voor het eerst op het olympisch programma staat. “Voor de Mixed Team Relay zijn onze Belgische triatleten allemaal zeer gemotiveerd om nog eens te knallen,” bevestigt Reinout. “De voorspellingen voor zondag zijn zeer heet. Vandaag was het eigenlijk best wel ok, met een 30° en 75% vochtigheid. Zondag wordt hier uit een ander klimatologisch vaatje getapt. Belgian Hammers kunnen dan wel eens vallen, ze staan op en gaan weer vol tegenaan,” aldus Reinout.

Belgen verbijten de ontgoocheling

Ook uit de persoonlijke reacties van Claire Michel, Marten Van Riel en Jelle Geens blijkt dat ze de teleurstelling een plaats kunnen geven en het vizier richten op de Mixed Team Relay en op de Olympische Spelen in 2020. Voor Jelle was het overigens extra zwaar, want vlak voor hij naar Tokio trok, is zijn opa onverwacht overleden…

Jelle: “Voor mijn overleden grootvader”

https://www.instagram.com/p/B1NfNWOBTq3/?utm_source=ig_web_copy_link

Marten: “12 maanden tijd om beter te doen”

https://www.instagram.com/p/B1OfjXRF1Nk/?utm_source=ig_web_copy_link

Claire: “Heet, vochtig en krampen…”

https://www.instagram.com/p/B1N86g9C_PZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Hanne: “Kijk uit naar Mixed Team Relay”

https://www.instagram.com/p/B1NVC19Iuuj/?utm_source=ig_web_copy_link