Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers in Tokio: “Lessen geleerd en beter gewapend voor volgend jaar”
Jelle Geens en Marten Van Riel met bondscoach Nick Baelus voor de start in Tokio (foto: ITU/Ben Lumley)
Nieuws

Belgian Hammers in Tokio: “Lessen geleerd en beter gewapend voor volgend jaar”

Zondagnacht komen de Belgian Hammers in actie tijdens het laatste test-event van de triatlon vierdaagse in Tokio. De Belgische triatleten verbeten ondertussen de teleurstelling na de individuele triatlons, waarin Claire Michel 31ste werd en waarin Jelle Geens inzakte in het lopen en Marten Van Riel ten val kwam. “Maar de sfeer is nog altijd top. Met de lessen die we hier hebben geleerd, zijn we beter gewapend voor volgend jaar,” zegt topsport directeur Reinout Van Schuylenbergh.

“Sfeer is nog altijd top”

Wij polsten bij topsport directeur Reinout Van Schuylenbergh naar de motivatie van onze Belgische triatleten voor de Mixed Team Relay, na de tegenslagen in de individuele races. “De sfeer is nog altijd top hoor, “vertelt Reinout. We zijn hier vooral om te leren en hebben alles kunnen testen wat we wilden. Met de lessen die we hier geleerd hebben zijn we beter gewapend voor volgend jaar. Dus voor ons is het geslaagd.”

Marten Van Riel met de gevolgen van zijn val in Tokio duidelijk zichtbaar (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Warme temperaturen voorspeld

Dan rest er nog 1 opdracht: zondagochtend om 8 uur plaatselijke tijd (bij ons is het dan 1 uur ’s nachts) knallen in de Mixed Team Relay, de gemengde aflossingswedstrijd die volgend jaar voor het eerst op het olympisch programma staat. “Voor de Mixed Team Relay zijn onze Belgische triatleten allemaal zeer gemotiveerd om nog eens te knallen,” bevestigt Reinout. “De voorspellingen voor zondag zijn zeer heet. Vandaag was het eigenlijk best wel ok, met een 30° en 75% vochtigheid. Zondag wordt hier uit een ander klimatologisch vaatje getapt. Belgian Hammers kunnen dan wel eens vallen, ze staan op en gaan weer vol tegenaan,” aldus Reinout.

Belgen verbijten de ontgoocheling

Ook uit de persoonlijke reacties van Claire Michel, Marten Van Riel en Jelle Geens blijkt dat ze de teleurstelling een plaats kunnen geven en het vizier richten op de Mixed Team Relay en op de Olympische Spelen in 2020. Voor Jelle was het overigens extra zwaar, want vlak voor hij naar Tokio trok, is zijn opa onverwacht overleden…

Jelle: “Voor mijn overleden grootvader”

Marten: “12 maanden tijd om beter te doen”

Claire: “Heet, vochtig en krampen…”

View this post on Instagram

Hard day for me personally yesterday in the #TokyoTestEvent finishing "officially" 31st (after a controversial disqualification of 1st and 2nd). Due to the heat stress index the run portion was shortened from 10km to 5km, which likely did not play to my particular strengths, but the heat and humidity certainly took its toll with cramps setting in pretty early on. Overall, this was an important race to experience the course and conditions and will help with preparations going into the 2020 Olympics. . Happy for friends that qualified. Sad for those who did not meet their national federation's selection criteria yet. Sport is such a roller coaster of emotions. For those of us in it, it's a ride we've all been on, it's what helps us understand one another and it's also what keeps us coming back. . Finally, despite some of the drama in yesterday's race, I do not envy the position of the race organizers who must juggle many rapidly changing factors including: heat, rain, wind, humidity, water temperature, water quality, etc. And thank the entire team for putting on a race with as close to the actual conditions as possible with so many extra precautions. To any triathletes who participated, feel free to give your feedback to myself or any other athlete representative or respond to the post race surveys. . Next up: Mixed Team Relay on Sunday 8AM local time. 🇧🇪👊🏼 Photos: @bensnapsstuff @tzaferes @dellyphotoninja / ITU media #TokyoTestEvent #triathlon

A post shared by Claire Michel (@clairemicheltri) on

Hanne: “Kijk uit naar Mixed Team Relay”