Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
KLM raakt fiets Pieter Heemeryck (even) kwijt onderweg naar Daytona:”Ik kon er niet van slapen”
Pieter Heemeryck in Daytona, mét fiets (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

KLM raakt fiets Pieter Heemeryck (even) kwijt onderweg naar Daytona:”Ik kon er niet van slapen”

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck is aangekomen in Daytona, waar hij dit weekend als enige Belg deelneemt aan The Championship, de grootste internationale halve triatlon van het jaar. Maar na een reis van ruim twaalf uur kreeg hij de schrik van zijn leven. Van KLM/Delta Airlines, de airlines waarmee hij vloog, kreeg hij te horen dat zijn fiets onverhoopt niet was aangekomen op de bestemming en zo kwam het dan ook dat de Belgische winnaar van Challenge Daytona 2018 zonder zijn fiets in het hotel aankwam en een nacht slecht de slaap kon vatten. “Je weet gewoon niet waar je fiets is. Als je tenminste weet dat hij op Schiphol was achtergebleven en de volgende dag alsnog zou komen, was dat veel beter geweest. Nu wist ik gewoon niet waar ik aan toe was…”

“Fiets niet goed ingescand”

Lang duurde de stress gelukkig niet, want een paar uur later reed Heemeryck alweer met zijn Scott Plasma Premium wat testrondjes op de Daytona International Speedway. Met een brede lach kwam hij aangereden. “Gelukkig bleek het dat mijn fiets toch gewoon in het vliegtuig zat, maar niet goed was gescand. Hij was dus toch aangekomen op de juiste bestemming,” vertelde een opgeluchte Heemeryck.

Tegelijkertijd liet Heemeryck weten erg uit te kijken naar de wedstrijd van aankomende zondag, maar hij liet ook weten rekening te houden met een zware dag vanwege het zeer sterke deelnemersveld. “Top tien zou geweldig zijn. Weet je, er gaan hier zestig atleten van start die allemaal goed zijn. We gaan het zien aankomende zondag.” Heemeryck heeft nog wel wat last van een valpartij die hij een aantal weken geleden maakte. “Vooral als ik in mijn ligstuur lig. Gelukkig heb ik er met zwemmen geen last van,” aldus Pieter.

Bart Aernouts niet aan de start

Pieter Heemeryck wordt zondag de enige Belg aan de start van het officieuze wereldkampioenschap halve triatlon. Bart Aernouts, de vice-wereldkampioen Ironman van 2018, was ook gekwalificeerd, maar hij besloot om de trip naar de States niet te maken en trok opnieuw naar het trainingskamp in Girona, bij Barcelona. Eerder besliste ook Alexandra Tondeur om geen risico’s te nemen. Het steeds wegvallen van wedstrijden en het bijgevolg bijstellen van je trainingsdoelen, zal bij beiden zeker een rol gespeeld hebben in de beslissing. En ze zijn niet de enigen die helaas moesten afhaken. Zo is bijvoorbeeld Kristian Blummenfelt er niet bij en bij de vrouwen ontbreekt Flora Duffy. Maar dat neemt niet weg dat er zondag een topveld aan de start komt, waarbij iedereen erg uitkijkt naar World Triathlon wereldkampioen Vincent Luis, die ondertussen ook in Daytona aangekomen is.