Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet met Down-syndroom Chris Nikic krijgt uitnodiging voor WK Ironman Hawaii
Chris Nikic met zijn wild card voor het WK in Hawaii (foto: Ironman)
Nieuws

Triatleet met Down-syndroom Chris Nikic krijgt uitnodiging voor WK Ironman Hawaii

“We’ll see you on the Big Island in October…” Met die woorden kondigde Ironman zondag aan dat Chris Nikic, de triatleet met Down-syndroom die in november de Ironman Florida finishte, een wild card krijgt voor het WK Ironman in Hawaii in oktober 2021. Het verhaal van Chris is inspirerend, met zijn eenvoudige maar oh zo effectieve motto: elke dag 1% beter. Hij werd genomineerd voor de titel van meest inspirerende sporter van 2020 bij Sports Illustrated en hij stond dit weekend op de Amerikaanse TV-zender NBC centraal in de ‘Anything Is Possible’ film-documentaire. Dat Chris er straks, als alles goed gaat, ook bij is in Kona tijdens het WK, past natuurlijk perfect binnen het plaatje van Ironman en het zal ongetwijfeld een extra boost geven aan de Ironman van Hawaii die in 2020 door de corona-pandemie niet kon doorgaan…

Direct na de NBC Ironman documentaire, die zondagavond in Amerika te zien was, mocht begeleider Dan Grieb het mooie nieuws wereldkundig maken. “Het is een eer om de Nikic familie te vertegenwoordigen als Chris’ begeleider. En het is een eer voor de Nikic familie dat ze zoveel hebben kunnen doen voor mensen met het syndroom van Down. We hebben een speciale aankondiging: Chris wat wil je met de wereld delen? Waar zal jij zijn in oktober?”, vraagt Nikic’ coach. “Kona, Hawaii”, antwoordt de 21-jarige held met een glinstering in zijn ogen.