Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opgelet, overstekende triatleten… Diego en Tim aangereden op training – Dit was 2021
De horrorcrash van triatleet Jack Schofield vanaf een dashcam gefilmd (foto: Instagram Jack Schofield RR)
Dit was 2021

Opgelet, overstekende triatleten… Diego en Tim aangereden op training – Dit was 2021

Het is tijd om terug te kijken op een alweer bijzonder triatlon- en duatlonjaar en daarvoor hebben we de opvallendste gebeurtenissen, populairste wedstrijden en spannendste verhalen per thema gebundeld. Op tweede kerstdag trappen we af met op nummer 10 een aantal artikels die door heel veel van jullie werden gelezen: de aanrijdingen van onder andere Diego Van Looy, Tim Van Hemel en Joe Skipper. En dat was slechts het topje van de ijsberg. Het leek wel alsof er in 2021 nog meer dan anders triatleten het slachtoffer werden in het verkeer, met als triest hoogtepunt de horrorfoto van Jack Schofield’s fiets die meters in de lucht gekatapulteerd werd…

Diego Van Looy mag blij zijn dat hij nog leeft

Het gaat ondertussen een stuk beter met Diego Van Looy, die een paar weken geleden voor het eerst weer buiten ging fietsen en ondertussen op zijn social media ook beelden postte van een trainingsessie op de loopband aan 17 km/u. Hij heeft hard moeten vechten en komt van ver om dat opnieuw te bereiken, want 4 maanden geleden leek het er even op dat zijn carriere en bijna zijn eigen leven voorbij waren. Hij werd op training met de fiets in Mallorca aangereden door een vrachtwagen en werd met meerdere breuken naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat hij 4 maanden later alweer aan het fietsen en het lopen is, mag gerust een half mirakel genoemd worden…

Ook Tim Van Hemel door het oog van de naald

Tim Van Hemel wou in 2021 de focus verleggen naar de lange afstand, maar het noodlot sloeg ook bij hem toe, tot twee keer toe zelfs. Een week geleden miste hij nog de Hel van Kasterlee door de gevolgen van conditieverlies na een Covid-besmetting. Maar eerder op het seizoen werd ook Tim slachtoffer van een ongeluk. Tijdens een trainingsrit met de fiets belandde hij in de voorruit van een onvoorzichtige chauffeur. In Nederlandse kranten zagen we foto’s van het ongeluk en ook Tim Van Hemel mocht van geluk spreken dat hij het nog kon verder vertellen. Nadat de zwellingen wegtrokken, bleek hij nog verschillende breuken te hebben. In het najaar keerde hij gelukkig terug in competitie met onder andere de Belgische titel cross-duatlon.

Joe Skipper één van de velen

https://www.instagram.com/p/CVnO6arMrJ2/

Toptriatleet Joe Skipper was slechts één van de velen die in 2021 een horrorcrash meemaakten. Eind oktober werd ook Skipper aangereden door een vrachtwagen. Deze keer was het zijn fiets die helemaal “perte totale” was, maar zoals hij zelf zei: als het punt van de botsing 20 centimeter verder had gelegen, dan had het einde carriere of erger kunnen zijn.” Beter nieuws was er de laatste dagen van Alex Zanardi, de ex-formule 1 piloot en paratriatleet die na meer dan 200 dagen in het hospitaal na ook al een horrorcrash met een vrachtwagen eind vorig jaar, eindelijk weer thuis is.

Hou het veilig!

https://www.instagram.com/p/CT5lfQjon4W/

Misschien het meest frappante voorbeeld van hoe zwaar een crash kan zijn, is de dashcam foto van de aanrijding die triatleet Jack Schofield had met een wagen die een rond punt in de verkeerde richting nam. Hij overleefde het als bij wonder terwijl zijn fiets meters in de lucht gekatapulteerd werd. Een fiets is vervangbaar, een mensenleven niet. Dus bij deze alvast onze belangrijkste wensen aan jou voor het nieuwe jaar: hou het veilig, zowel op training als in wedstrijd!