Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
België eindigt tweede in medaille-spiegel op WK Multisport in Targu Mures, alleen Italië doet beter
Team Belgium blij met 11 medailles op het WK in Targu Mures (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Duathlon

België eindigt tweede in medaille-spiegel op WK Multisport in Targu Mures, alleen Italië doet beter

De Belgische duatleten hebben goed gescoord op het Multisport Festival van World Triathlon in het Roemeense Targu Mures met maar liefst 11 medailles in het WK Cross Duatlon en het WK Duatlon. Daarmee eindigt België knap tweede in de medaille-spiegel van het WK. Alleen Italië deed met 15 medailles nog beter. Op zich een geslaagd WK voor de Belgen dus, al blijft het jammer dat we geen enkele vertegenwoordiger hadden op het WK Cross Triatlon en dat er geen elite het podium haalde bij het WK Duatlon.

Dat de Belgen er niet bij waren in het WK Cross Triatlon had vooral te maken met de drukke Xterra-kalender, met een paar dagen na het wereldkampioenschap meteen ook de Xterra Belgium in Namen. Nu, de Franse atleet Arthur Serrieres bewees dat de dubbel mogelijk was. Hij pakte én de wereldtitel én de winst in Namen. En na het WK duatlon heerste er vooral bij Arnaud Dely wat ontgoocheling over de Belgische tactiek in het fietsen, aangezien de Belgen net zoals de Fransen met 5 duatleten in de kopgroep zaten. Waar de Fransen een clean sweep hielden, haalde geen enkele Belgische elite het podium.

4 gouden medailles voor België

De man van dit WK was zonder twijfel belofte Thibaut De Smet, die in het WK Cross Duatlon een dubbele wereldtitel pakte, bij de elites en de U23, en ook in het WK Duatlon goud pakte bij de beloften. Arnaud Dely en Maurine Ricour zorgden in de 2×2 Mixed Team Relay voor het 4de goud voor België waardoor we net hoger eindigen dan Frankrijk:

PlaatsLandMedaillesGoudZilverBrons
1Italië15753
2België11461
3Frankrijk11236
4Hongarije321
5Oostenrijk3111
6Nederland321
7Portugal211
7Groot-Brittanië211
9Slovakije211
10Venezuela11
10Tsjechië11
12Spanje11
12Duitsland11
14Roemenië11
14Luxemburg11
14Japan11