Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Salomons-oordeel in Israman: DSQ recht gezet en Van Looy én Alterman beiden tot winnaars uitgeroepen
Diego Van Looy krijgt terecht zijn medaille aan de finish van de Israman in Eilat (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Salomons-oordeel in Israman: DSQ recht gezet en Van Looy én Alterman beiden tot winnaars uitgeroepen

Eind goed al goed voor de Belgische triatleet Diego Van Looy, die ondanks een schitterende comeback in de Israman 226 in zak en as zat door een diskwalificatie omdat hij de witte lijn op de weg in het fietsen even overschreven had bij een inhaalactie. De organisatie en de jury van de Israman riepen Diego vrijdagavond bij zich en bevestigden hem dat zijn diskwalificatie rechtgezet wordt. Diego Van Looy werd nu samen met de thuisatleet Dan Alterman tot winnaar uitgeroepen. Een Salomons-oordeel dus in Israël, en dan toch nog goed nieuws voor Diego Van Looy die vrijdag heel veel atleten en supporters inspireerde met zijn finish op een zware volledige triatlon anderhalf jaar na zijn horror-crash.

“Zonet werd Diego bij de officials en de wedstrijd organisatie geroepen. Omdat het voor hun belangrijk is dat de benen spreken, wordt de DSQ ingetrokken en worden er officieel twee winnaars uitgesproken, zowel Diego als Dan Alterman delen dus de winst en 1e plek. Toch nog een eerlijke beslissing dus gezien de situatie,” aldus het bericht op social media van Diego Van Looy.