Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Omstreden diskwalificatie van 2 toptriatleten teruggedraaid in 70.3 Ironman Oceanside
Emma Pallant-Browne (r) dan toch op het podium in de 70.3 Ironman Oceanside (foto: Ironman)
Nieuws

Omstreden diskwalificatie van 2 toptriatleten teruggedraaid in 70.3 Ironman Oceanside

De Britse triatlete Emma Pallant-Browne, tweede bij de vrouwen, en de Nieuw-Zeelandse triatleet Braden Currie, zesde bij de mannen, komen een dag na de 70.3 Ironman Oceanside dan toch nog in de officiële uitslag te staan nadat ze eerst gediskwalificeerd werden voor een zogenaamde snelheidsovertreding. De snelheidsbeperking bij de Camp Pendleton legerbasis leverde in het verleden al een paar omstreden penalties op, onder andere voor meervoudig Ironman wereldkampioene Daniela Ryf in 2022. Emma Pallant en Braden Currie gingen met succes in beroep tegen de diskwalificatie.

Het was vooral voor Emma Pallant-Browne een emotionele rollercoaster in Oceanside. Na een zware crash met de fiets op training was het al een half wonder dat ze de start haalde van de eerste Ironman Pro Series triatlon. Achter een ongenaakbare Taylor Knibb pakte Emma Pallant de tweede plaats na een enorm knappe inhaalrace. De Britse ging van vreugde naar verdriet toen ze haar zilveren medaille moest inleveren. Ze zou te snel gefietst hebben bij Camp Pendleton, waar een snelheidsbeperking ingelast is op het fietsparcours. Pallant-Browne ging in beroep en uiteindelijk werd de diskwalificatie teruggedraaid en is ze alsnog officieel tweede in de 70.3 Ironman Oceanside.

Hetzelfde gold voor de Kiwi Braden Currie, die eerder deze week in het nieuws kwam omdat hij op zwemtraining vergezeld werd door zandhaaien. Hij werd na een sterke wedstrijd zesde, twee plaatsen achter onze landgenoot Jelle Geens, maar ook hij kreeg een DSQ voor ‘speeding’ achter zijn naam. Ook het beroep van Currie werd aanvaard en dus staat hij alsnog als zesde in de uitslag.