Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vantage update 3.0 onder de loep: telefoonmeldingen, back to start en slaapkwaliteit
Gear

Vantage update 3.0 onder de loep: telefoonmeldingen, back to start en slaapkwaliteit

Op facebook en Strava hebben we de heuglijke aankondiging van de 3.0 update van de Vantage serie gecommuniceerd in al zijn glorie. In ons artikel waarin we het loopvermogen van de Vantage V onder de loep namen hebben we eveneens een tipje van de sluier opgelicht. Nu is het tijd op de verschillende features van de nieuwe firmware onder de loep te nemen, de meest prominente: route begeleiding.

Telefoon meldingen

Sinds maandag 11 februari is het mogelijk je gsm en je Vantage permanent te verbinden. Op deze manier krijg je alle meldingen die je te zien krijgt op het Locked scherm van je telefoon zichtbaar op je Vantage.

Het activeren van de meldingen is identiek zoals het bij de V800 was. Bij de apparaten in de Polar Flow app kan je ‘slimme meldingen’ aanzetten en de rest gebeurd vanzelf. Een handigheid is dat je zelf kan beslissen welke apps je blokkeert voor meldingen. Een gouden tip: blokkeer de Play Store, anders heb je net een vibrator rond je arm als je Android updates begint binnen te trekken.

Onze grootste vrees was de batterij. Niet zozeer van de Vantage, want die is toch wel performant, maar van onze gsm. Het is al niet meer het jongste veulen en met de GPS en bluetooth permanent geactiveerd waren we niet echt happig om te testen. Maar het moet gezegd: de Phone notifications zorgen er voor dat je je gsm meer links laat liggen en het nalaten van constant het scherm te activeren op zoek naar meldingen bespaart meer batterij dan de bluetooth en GPS verbruikt. We komen dus nog steeds onze dag door.

Verbeterde slaapkwaliteit

Twee luiken in dit onderwerp. Ten eerste heeft Polar een vijfde (of zesde, afhankelijk van hoe je het bekijkt) scherm als standaard toegevoegd, daar krijg je als basis je aantal uren effectieve slaap te zien en in detail de feedback van je slaapkwaliteit.

Bij het opstaan krijg je eveneens een overzicht van je slaap te zien en de vraag om je slaappreceptie te doen, veel meer straightforward dan ergens halverwege de dag via de webinterface.

En dan is er nog de feature dat het horloge oplicht wanneer je je pols draait. Persoonlijk vonden we dit niet zo aangenaam om, midden in de nacht, een lichtbundel in ons gezicht te krijgen bij het verleggen. Nu heeft Polar een Do not disturb functie ingevoegd die werkt op twee aspecten: enerzijds worden de telefoon meldingen onderdrukt, anderzijds worden alle functies die getriggerd worden door beweging uitgeschakeld.

Navigatie

Het navigatieconcept is gelijkaardig aan zoals het bestond op de V800 en de werkwijze voor het opladen van routes (Vantage V) is identiek gebleven aan zoals het bestond voor de vorige modellen waar dit van toepassing was. Bij wijze van demo/reminder hebben we hieronder twee instructiefilmpjes toegevoegd: eentje voor het opladen van een losse .gpx; eentje voor het opladen van een route uit Polar Flow – Explore.

Back to start – Vantage M en V

Het feature dat voor beide Vantage modellen toegevoegd werd is de “Back to start” functie. Een basisnavigatie die kan helpen wanneer je moederziel verloren bent op onbekend terrein. Het scherm is beperkt tot een pijl (azimut) naar je startpunt en de afstand in vogelvlucht – in de bergen kan je dus redelijk bedrogen uitkomen.

Er zijn twee mogelijkheden om de Back to start navigatie te starten. Ten eerste kan je, net zoals vroeger, het scherm expliciet toevoegen aan een sportprofiel in Polar Flow, zo heb je het ten allen tijde beschikbaar. Ten tweede kan je in het nieuwe Quick menu, beschikbaar in pre-training en pauze modus, on-the-go een Back to start navigatie aanvatten.

Kruimelspoor navigatie – Vantage V

Het beste hebben we tot het laatste gehouden. De Vantage V heeft de navigatie van de V800 overgenomen. We zien dus geen kruimelspoor geprojecteerd op een kaart, zoals bij de V650, maar enkel het spoor. Gezien de lagere snelheden bij het lopen is dit ruimschoots voldoende. Tijdens de navigatie kan er gescrolled worden naar de andere trainingsschermen geactiveerd voor dat betreffende sportprofiel.

Routebegeleiding dient, in tegenstelling tot Back to start, wél geactiveerd te worden voor aanvang van de sessie. In pre-training modus kan je via het Quick menu routes selecteren. Afhankelijk van je actuele positie op de route heb je vier mogelijkheden: Startpunt, mid-route, Eindpunt (tegengestelde richting) of mid-route (tegengestelde richting). Eenmaal vertrokken zal het horloge je gidsen naar of het startpunt of het dichtsbijzijnde punt op de route, afhankelijk van wat je tevoren gekozen hebt.